top of page

İmara Esas Jeolojik ve Jeoteknik Etüd

mevzi imar planı
Mimari Çizimler

Mevzi İmar Sürecimiz

01

Sondaj

Zemin sondajı, yer altı yapısı hakkında veri toplamak amacıyla gerçekleştirilir. Sondaj çalışmaları sırasında, yer altının jeolojik türü, dolgu kalınlığı, yeraltı su seviyesi, zemin profili ve yoğunluk gibi özelliklerin belirlenmesi hedeflenir. Bu süreçte zemin sondaj logları hazırlanır. Zemin ortamında (kum, kil, silt, çakıl) SPT (Standart Penetrasyon Testi) deneyleri yapılmakta ve zeminden Shelby tüpü ile örselenmemiş numune (UD) alınmaktadır.

03

Gerekli Onayların Alınması

Hazırladığımız mevzi imar raporlarını resmi kurumlara sunarak, gerekli onayların alınması sürecinde sizlere tam destek sunuyoruz. Raporlarımız, yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olarak hazırlanır ve resmi onay süreçlerinde hız ve etkinlik sağlar.

02

Mevzi İmar Raporlama

Belirli bir alanın imar planlaması ve geliştirilmesine yönelik detaylı analiz ve değerlendirmeler yapılır. Bu rapor, bölgenin mevcut durumu, arazi kullanımı, altyapı olanakları, çevresel etkiler ve gelecekteki potansiyel gelişmeler hakkında bilgi sağlar. Aynı zamanda, ilgili mevzuata uygunluk, yerel yönetimlerin ve diğer ilgili kurumların görüşleri ve önerileri dikkate alınarak hazırlanır. Mevzi imar raporu, planlanan projelerin hayata geçirilmesi için gerekli izinlerin ve onayların alınmasında önemli bir rol oynar.

Mevzi imar projelerinizin gereksinimlerine uygun planlar ve projeler hazırlıyoruz. Uzman mühendislerimiz projelerinizin tüm aşamalarında sizlere destek sağlar.

bottom of page