top of page

Zemin Etüd Proje Hizmeti

Mimarlık Modeli Çizim
Muhasebeci Kayıtları

Zemin Etüd Sürecimiz

01

Sondaj

Zemin sondajı, yer altı yapısı hakkında veri toplamak amacıyla gerçekleÅŸtirilir. Sondaj çalışmaları sırasında, yer altının jeolojik türü, dolgu kalınlığı, yeraltı su seviyesi, zemin profili ve yoÄŸunluk gibi özelliklerin belirlenmesi hedeflenir. Bu süreçte zemin sondaj logları hazırlanır. Zemin ortamında (kum, kil, silt, çakıl) SPT (Standart Penetrasyon Testi) deneyleri yapılmakta ve zeminden Shelby tüpü ile örselenmemiÅŸ numune (UD) alınmaktadır.

03

Gerekli Onayların Alınması

​

JeoBest olarak, inÅŸaat projelerinizin yasal gerekliliklere uygun olarak ilerlemesi için resmi kurumlara sunulacak zemin etüd raporlarının hazırlanması ve onay süreçlerinde yanınızdayız. Deneyimli mühendis kadromuz ile resmi kurumların taleplerine uygun kapsamlı raporlar sunuyoruz. Hazırlanan zemin etüd raporlarının resmi kurumlar tarafından onaylanması için gerekli tüm süreçleri takip ediyor ve sizlere destek oluyoruz. Kurumlarla olan iletiÅŸimi yöneterek, onay süreçlerinin hızlı ve sorunsuz bir ÅŸekilde tamamlanmasını saÄŸlıyoruz.

​

​

​

​

​

​

​

​

02

Zemin Etüd Raporlama

Zemin etüd raporu, bahse konu olan alanın üzerine yapılacak yapılara ait tasarım aÅŸamasında kullanılacak zemin bilgilerinin tespit edildiÄŸi; deÄŸiÅŸik katmanlarda yer alan litoloji, bölgenin deprem riski açısından risk derecesi, olası bir fay hattına olan uzaklığı gibi özelliklerin detaylı olarak yapılan incelemeler neticesinde inÅŸaata elveriÅŸli olup olmadığı konusunda elde edilen bilgilerin bir araya getirildiÄŸi rapordur. Zemin etüdü, özellikle zemin cinsi kapsamında çeÅŸitli yöntemlerle yapılır.

 

​ Zemin etüdü raporu, zemin üzerine yapılacak inÅŸaatın projelendirilmesi aÅŸamasında hayati bir öneme sahiptir.

bottom of page